droge voeten

Droge voeten

Droge voeten ontstaan vooral bij warmer weer in de zomermaanden. De huid verliest dan sneller vocht en droogt eerder uit. Een droge huid is minder elastisch en beweegt niet meer goed mee met de bewegingen van je voet. Een gevolg kan zijn dat de huid gaat barsten.

Herken droge voeten

Uit onderzoek blijkt dat zowel vrouwen als mannen last hebben van zeer droge hielen tijdens de zomervakantie wat kan leiden tot hielkloven. Droge hielen herken je aan een harde, droge huid rond de rand van de hiel. De hielen kunnen er verkleurd uitzien met witte kloofjes of verticale barstjes.

Droge hielen vijlen

Het vijlen van droge hielen is een effectieve manier om deze droge ruwe huid te verwijderen. Dit kun je heel goed doen tijdens of na het voetbad Eelt & Likdoorn®. Eelt & Likdoorn® is een zeer adequaat voetbad. Dit heerlijke, ontspannende voetbad bevat een krachtige combinatie van natuurlijke voedzame stoffen.

Droge voeten verzorgen

Droge voeten kun je het beste verzorgen door ze goed te hydrateren met Voetherstel Crème®. Voetherstel Crème® is een unieke allround voetencrème. Deze natuurlijke crème is verrijkt met uiterst effectieve en lekker ruikende ingrediënten. In het algemeen zijn droge voeten en hielkloven met de juiste en regelmatige voetverzorging goed te behandelen. Neem op vakantie bijvoorbeeld Voetherstel Crème® XL mee. Deze fles heeft een handige doseerpomp en is zeer geschikt voor het hele gezin.

Algemene informatie over de huid. Globaal genomen bestaat je huid uit drie lagen:
 • De opperhuid
 • De lederhuid
 • Het onderhuids bindweefsel
De opperhuid

De opperhuid is het buitenste laagje van je huid. Deze laag bestaat voornamelijk uit zogenaamde hoorncellen. Deze cellen worden constant vernieuwd en verwijderd. De nieuwe cellen ontstaan onderaan de laag en duwen zo de oudere cellen naar boven. De oudste cellen liggen bovenaan en zijn al dood. Toch zijn deze cellen nog wel belangrijk. De zogenaamde celskeletten van deze laag zorgen er namelijk voor dat je huid moeilijk doordringbaar is voor stoffen en bacteriën van buitenaf. Ook zorgt deze laag ervoor dat je huid niet zomaar uitdroogt. De buitenste laag zal uiteindelijk verschilferen en verdwijnen, maar dan staat de volgende laag alweer klaar om de taken over te nemen.

De lederhuid

De tweede laag van je huid wordt ook wel de lederhuid genoemd. In de lederhuid vind je cellen en weefsels, zoals bloedvaten, lymfevaten en zenuwen. Deze laag van je huid wordt niet constant vernieuwd, zoals dat bij de opperhuid gebeurt. De lederhuid zorgt wel voor de elasticiteit en trekvastheid van je huid.

Het onderhuids bindweefsel

Deze laag scheidt je huid van je spieren en pezen in je lichaam. In deze laag van je huid komen de structuren, zoals vet, bindweefselschotten, bloedvaten, zweetklieren, talgklieren en haren voor.

Welke functies heeft je huid
 • Beschermend omhulsel van je lichaam
 • Eerste verdediging van je afweersysteem
 • Voorkomen van oververhitting
 • Tastgevoel
 • Voorkomen van onderkoeling
 • Herkenbaar maken van mensen
 • Signalering van pijn, warmte en kou
 • Voorkomen van uitdroging
Hoe werkt je huid

Je huid kan zijn functies vervullen door een samenspel van alle aanwezige onderdelen. De constant vernieuwde bovenste laag zorgt ervoor dat je vocht, eiwitten en mineralen in je lichaam blijven. Samen met je zweetklieren en talgklieren zorgen ze er ook voor dat bacteriën en schimmels op je huid niet kunnen overleven. Verder kan je huid via zenuwen aan de hersenen doorgeven of er sprake is van pijn, hitte of kou, waarna je huid betrokken is bij bijvoorbeeld het reguleren van de temperatuur. Huid belangrijk orgaan en moet daarom ook goed verzorgd worden. Problemen met je huid kunnen grote gevolgen hebben. Disinall heeft diverse huidverzorgingsproductendie je helpen je huid optimaal te verzorgen.

Volg Disinall ook op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *