💧Gratis verzending NL vanaf €35💧Bezorging 1 tot 3 werkdagen💧Gratis retour

💧Gratis Versand ab €65💧Lieferzeit 1-3 Werktage💧Gratis Rückversand

💧Free shipping over €65💧Delivery within 3 working days💧Free returns

Wat is voetschimmel

Voetschimmel: een veelvoorkomend probleem

Wat is voetschimmel? Voetschimmel (officieel: tinea pedis) is een huidinfectie die is veroorzaakt door schimmels (dermatofyten) die de hoornlaag van de opperhuid aantasten. Door de ontstekingsreactie die hiervan het gevolg is, ontstaat een huidafwijking. De populaire benaming van de aandoening is zwemmerseczeem of in het Engels ‘athlete’s foot’. Voetschimmel is zeer besmettelijk en komt veel voor; zeker 10% van de bevolking heeft er last van, van de volwassenen zelfs 20%, terwijl bij ouderen en diabetes- en reumapatiĂ«nten het percentage nog hoger ligt.

Wat zijn de verschijnselen

Vier soorten afwijkingen kunnen het gevolg zijn van een schimmelinfectie aan de voeten, die al dan niet in combinatie voorkomen.

 1. Wittige schilfering tussen de tenen, soms met pijnlijke kloofjes. Vooral de ruimte tussen de 4e en 5e teen is vaak aangetast. Een populaire benaming van deze infectie is ‘tenenkaas’, vanwege de geur waarmee het soms gepaard gaat wanneer tevens bacteriĂ«n aanwezig zijn.
 2. Jeukende blaasjes, vooral op de voetzolen, die later tot bruine vlekjes of korstjes indrogen, waarna de huid afschilfert. Een enkele keer ontstaan grotere blaren en kan de huid nattend worden.
 3. Roodheid en schilfering van grote delen van de voetzolen en van de voetranden.
 4. Gele verkleuring en brokkelig worden van de nagels. Wanneer een nagel verdikt en/of verkleurd is, is er in de volksmond sprake van een kalknagel. De oorzaak van de verdikking en/of verkleuring is in veel gevallen een schimmel.

Wat kun je zelf doen

 • Deel de handdoek niet met iemand anders.
 • Draag badslippers in douches en kleedkamers, in sauna’s en rond zwembaden.
 • Wees matig met het gebruik van zeep en doucheschuim.
 • Droog de voeten na het wassen altijd goed af, vooral tussen de tenen en gebruik altijd en schone, droge handdoek.
 • Draag iedere dag schone katoenen of wollen sokken.
 • Draag schoenen van natuurlijke materialen (leer). Deze ‘ademen’ beter en zorgen voor een betere ventilatie rondom de voeten.

Combineer

voetschimmel schimmelnagel

Wat is de behandeling

Een effectieve behandeling van voetschimmel en kalknagels bestaat uit Voetherstel Optimaal® in combinatie met Nagel Druppel®, Schoen Deo® en Voetherstel Crème®.

Voorbeeld behandeling eerste week
 • Voetherstel Optimaal 2 x per week, bijvoorbeeld ’s avonds.
 • Nagel Druppel 1 x per dag, bijvoorbeeld ’s ochtends.
 • Schoen Deo 1 x per dag, bijvoorbeeld ’s avonds.
 • Voetherstel Crème 1 – 2 x per dag, bijvoorbeeld ’s ochtends voor Nagel Druppel of ’s avonds na Voetherstel Optimaal.

Oxinall® formule

Wat doet Disinall

Door de unieke en gepatenteerde technologie bieden Disinall Foot Care producten een ongeëvenaarde combinatie van snelheid, veiligheid en duurzaamheid in reiniging en verzorging van voeten en nagels.

Disinall heeft speciaal voor elk afzonderlijk voetverzorgingsproduct de Oxinall® formule ontwikkeld. De Oxinall® formule is een krachtige mix van natuurlijke en lichaamseigen stoffen die desinfecterend, antimicrobieel en verzorgend werkt.

Deze effectieve mix doodt de voetschimmel, versterkt het immuunsysteem en verzorgt de huid. In tegenstelling tot andere producten verwijdert Disinall de gehele cel van de schimmel waardoor de schimmel niet resistent kan worden.

Volg Disinall ook op Instagram.

oxinall-formule-disinall
natural-foot-care-disinall