eelt verwijderen

Eelt verwijderen

Eelt verwijderen; sommige mensen kiezen hiervoor, omdat zij er last van hebben, anderen doen er hun hele leven niets aan. Eelt is een verdikking van de hoornlaag, de bovenste laag dode huidcellen van de opperhuid. Eelt is vaak geelachtig van kleur. De huid is hard, verdikt en voelt ruw aan. Naast eelt kun je ook last hebben van likdoorns. Een likdoorn (clavus) wordt ook wel eksteroog genoemd en is een vaak pijnlijke, naar binnen groeiende eeltplek. Eelt en likdoorns komen voor op plaatsen waar druk en/of wrijving op de huid wordt uitgeoefend. Dit kan zijn door het dragen van verkeerde schoenen, zweetvoeten, veel staan of overgewicht.

Eelt verwijderen kan bij de pedicure, maar je kunt het ook zelf doen. Welke stappen zijn er nodig voor eelt verwijderen?

Stap 1

Eelt kun je eenvoudig weghalen door één- tot tweemaal per week het voetbad Disinall Eelt & Likdoorn te nemen. Eelt & Likdoorn® bevat een unieke mix van lichaamseigen en natuurlijke stoffen, zoals limoneen en citral. Het voetbad verwijdert de dode huidcellen, voedt je huid en maakt je voeten lekker zacht.

Stap 2

Tijdens het voetbad scrub je vervolgens je voeten met een scrubhandschoen. Naast het verwijderen van dode huidcellen is het erg goed voor de doorbloeding van je voeten. Droog na het voetbad je voeten af.

Stap 3

Nu kun je overtollig eelt verwijderen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van een puimsteen. Doe dit wel voorzichtig, er moet wel wat eelt op je voeten blijven zitten als beschermlaag. In plaats van een puimsteen kun je ook kiezen voor een eeltrasp of eeltvijl. Voor het verwijderen van een likdoorn kun je het beste even naar een pedicure gaan.

Stap 4

Spoel je voeten af met water en droog ze goed. Door je voeten goed te drogen kun je voetschimmel en schimmelnagels voorkomen. Vooral tussen je tenen ontstaat deze voetschimmel als er vocht achterblijft.

Stap 5

Smeer je voeten in met de lekkere Disinall Voetherstel Crème. Voetherstel Crème® is een 100% biologische voetencrème die doeltreffend is tegen voetschimmel, kloven, jeuk, branderige voeten, voetgeur, eeltvorming, blaren en die de droge gesprongen huid weer soepel en zacht maakt.

Met deze voeten crème blijven je voeten zacht. De buitenste laag krijgt zo geen kans om te verharden. Breng het dan wel twee keer per dag aan op de hielen en bal van je voet en masseer het zachtjes in. Je moet het blijven gebruiken, anders wordt het eelt gewoon weer opnieuw gevormd.

Volg Disinall ook op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *