vragen aan de pedicure

4 slimme vragen aan de pedicure

Fijn, naar de pedicure! Maar hoe je bereid je je goed voor op zo’n bezoek? En hoe weet je te maken hebt met een echte professional? Wij helpen je op weg met deze ‘4 slimme vragen aan de pedicure’.

 1. Wat behandelt u?

Deze vraag kun je aan de pedicure stellen als je specifieke klachten hebt. Het kan zijn dat je eelt hebt, dan behandelen de meeste pedicures dit. Maar mocht je vergaande klachten hebben, zoals oedeem (vochtophoging) dan verschilt het per specialist of zij dit goed kunnen behandelen. Het loont dus de moeite om vooraf te informeren of je geholpen kunt worden.

 2. Wanneer behandelt u niet?

Heb je uitgebreid in de tuin gewerkt voordat je naar de pedicure gaat en kom je op slippers aanzetten? Grote kans dat dan je voeten nogal vies zijn. De ene pedicure haalt zijn of haar schouders op en stopt ze zonder blikken of blozen in een voetbad. De ander is wat strenger en verwacht dat je met schone voetzolen binnenkomt. Zorg er dus voor dat je vooraf weet wat er van je verwacht wordt, anders kom je misschien voor niets.

Andere reden om niet te behandelen kunnen ontstekingen zijn. Ook na intensieve chemokuren wordt soms niet tot een behandeling overgegaan.

3. Heeft u een Simm’s-classificatie?

Van de vragen om aan de pedicure te stellen is deze cruciaal voor je verzekering. Waarom? Als een pedicure geen SIMMS-kwalificatie heeft, kom je niet in aanmerking voor een vergoeding. Heb je voetklachten die onder je verzekering vallen, dan moet op de nota van de pedicure een Simm’s-kwalificatie staan.

Kom je voor een schoonheidsbehandeling die je zelf wilt betalen? Je kunt dan ook kijken naar andere kwaliteitskeurmerken. Zo is er ProVoet, de brancheorganisatie voor pedicures. Je kunt vooraf vragen naar kwaliteitskeurmerken of kijken de website van de pedicure.

4. Krijg ik deze behandeling vergoed?

Deze vraag sluit aan op vraag drie. In sommige gevallen krijg je namelijk je behandeling vergoed. Dit geldt bijvoorbeeld als je een diabetische voet hebt. Een Simm’s-classificatie is dan wel vereist (niveau 1, 2 of 3). Knippen, lakken en andere behandelingen om je voeten mooi te houden worden niet vergoed. Wel de verzorging van je voet als hier medische noodzaak toe is. Informeer voor de zekerheid zowel bij je zorgverzekering als bij de pedicure. 

Hoe bereid jij je voor op een bezoek aan de pedicure?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *