traumanagel

Wat is een traumanagel?

Het woord trauma slaat op een verwonding, lichamelijk of psychisch, die je oploopt na een ongeluk. De traumanagel is dan ook kort gezegd een beschadigde en daardoor vaak vergroeide nagel. De oorzaken kunnen uiteenlopen. Leer daarom hoe je een traumanagel herkent en behandelt, en hoe je een herhaling voorkomt.

Weet je al zeker dat je een traumanagel hebt? Begin dan direct met het insmeren van de traumanagel met Voetherstel Crème of Nail & Skin Oil en maak een afspraak bij de pedicure.

De oorzaken

In alle gevallen van een traumanagel gaat het om een beschadiging waardoor de nagel is vergroeid of zelfs (deels) weg is. Het kan zijn dat je bij het verplaatsen van de koelkast opeens het apparaat op je teen laat vallen. Ook kun je je teen stoten aan de tafel. In beide gevallen kan een traumanagel ontstaan. Een andere oorzaak kan het dragen van te kleine schoenen zijn, of misschien beoefen je een sport waarbij je nagel onder druk staat. Voetballers hebben bijvoorbeeld vaak last van traumanagels.

Hoe ernstig is het?

De ene traumanagel is de andere niet. In veel gevallen zal een afgebroken of anderszins beschadigde en vergroeide nagel teruggroeien. In andere gevallen kan een kunstnagel worden geplaatst om de nagel beter en sneller te laten herstellen. Ook voorkomt zo’n kunstnagel pijnklachten. Er zijn verder geltechnieken om nagels te herstellen. Een (medisch) pedicure kan het beste advies geven over de verzorging van je beschadigde nagel.

Is het te voorkomen?

Een traumanagel kun je voorkomen door voorzichtig te zijn met je voeten. Het lijkt een open deur, want je bent natuurlijk niet van plan om je teen te stoten of er iets zwaars op te laten vallen. Waar je echter wel invloed op hebt, is het dragen van goede schoenen. Houd ook in de gaten wanneer je veel last krijgt van je tenen, bijvoorbeeld als je schoenen na een week nog niet goed zijn ingelopen. Roodheid en irritatie kunnen een indicatie zijn van een ‘ontevreden’ nagel die kan uitgroeien tot een traumanagel.

Thuisbehandeling

Alhoewel je een traumanagel altijd door een professional moet laten behandelen, kun je thuis ook je voet verzorgen. Hierin volg je het advies van de professional die je nagel behandelt. Deze zal onder meer aangeven dat je moet zorgen voor ruime schoenen en je nagels moet insmeren met de verzorgende Voetherstel Crème® van Disinall.

Volg Disinall ook op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *