voeten en tenen scheren

Voeten en tenen scheren

Veel mensen scheren de bovenkant van hun voeten en tenen. Vooral bij het dragen van open schoenen en sandalen of op het strand en in het zwembad kunnen anderen je voeten en tenen zien. Harige voeten en tenen vinden mensen nu eenmaal niet zo mooi. Haargroei op je voeten en tenen is natuurlijk volkomen normaal en het komt zowel bij mannen als vrouwen voor. De één heeft er wel meer last van dan de ander. Scheren is een prima manier om de haren op de voeten en tenen te verwijderen. Het is namelijk een fabeltje dat de haren na het scheren sneller, stugger en zwarter terugkomen. Hoe kun je het beste je voeten en tenen scheren?

Voeten

Wij raden je aan te scheren onder de douche of in bad. Het warme water maakt de haren zacht, de huid soepel en verwijdert bacteriën. Maak je voeten nat en breng vervolgens scheerschuim, scheerolie of zeep aan. Laat dit even kort inwerken. Scheer nu de bovenkant van je voet door het scheermes lichtjes over de huid te laten glijden vanaf je enkel tot aan je tenen. Laat het scheermes het werk doen, dat betekent dus dat je niet hard moet drukken. Scheer vervolgens ook de meer gebogen delen van je voet (de zijkanten). Spoel je voet af en controleer of je niks vergeten bent.

Tenen

Het scheren van het haar op je tenen doe je net zo voorzichtig als het scheren van het haar op je voeten. Breng scheerschuim aan. Begin met de grote teen. Daar staat meestal het meeste haar op en die is bovendien het makkelijkst te scheren. Scheer vanaf het gewricht tot net voor je nagel. Meestal is het scheren van de andere tenen niet nodig. Zijn er bij jou wel haartjes zichtbaar? Scheer dan ook je andere tenen.

Na het ‘voeten en tenen scheren’ de voeten en tenen goed insmeren met Voetherstel Crème®. Deze natuurlijke voetencrème voedt en hydrateert en maakt de huid soepel en zacht.

Volg Disinall ook op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *