wintervoeten

Gezonde & vrolijke wintervoeten

Heb je in de winter last van zweetvoeten? Of juist van koude voeten? Gebruik de tips uit dit artikel en zorg voor gezonde en vrolijke wintervoeten.

Voldoende bewegen

Bewegen is goed voor je gezondheid en ook goed voor je wintervoeten! Het lijkt niet altijd aantrekkelijk om er in de winter op uit te gaan, maar je voeten zullen je dankbaar zijn als je dat wel doet. Pak je goed in voor een avondwandeling of probeer met droog weer ook eens de fiets te pakken in plaats van de auto. Beweging verbetert de doorbloeding, waarmee je ook koude voeten kunt voorkomen.

Schoenen en sokken

We schreven het al in het artikel over zweetvoeten: nylon is een afrader en je kunt het beste sokken dragen van natuurlijke vezels, zoals katoen en wol. Dit is ook van toepassing als je geen zweetvoeten hebt. Je voeten halen graag adem, net als jij. Zoals ook bij zweetvoeten geldt: draag naast sokken van 100% wol of katoen ook schoenen die kunnen ademen. Een goed voorbeeld hiervan zijn schoenen van leer.

Kleed je niet overdreven warm

De Nederlandse winter staat berucht om de vele regenbuien en gure oostenwind. Het lijkt dan logisch om je voeten dik en warm in te pakken zodat ze droog en warm blijven. Zoals gezegd onder schoenen en sokken moeten je voeten juist kunnen blijven ademen. Te dik inpakken heeft hetzelfde effect als met kunststof schoenen en nylonsokken rondlopen.

Te dun inpakken heeft overigens een averechts effect: hiervan kun je wintervoeten of wintertenen krijgen. Ja, je voeten willen ademen, maar ze willen niet bevriezen. Vind dus de gulden middenweg waarmee je voeten warm blijven, maar ze niet te teveel opgesloten zitten.

Zie ook Tips tegen koude voeten 

Voetverzorging

Masseer je voeten regelmatig en neem zo nu een dan een voetbad. Een bijkomend voordeel is dat je ze zo niet vergeet af en toe te laten luchten. Knip ook je nagels op tijd zodat ze niet ingroeien of gaan irriteren. Na een voetbad kun je je voeten insmeren met een verzorgende crème. Doe je dit rond bedtijd, leg dan twee schone, katoenen sokken klaar om naar bed te dragen. Hiermee blijven je voeten langer zacht en met warme voeten kun je makkelijker inslapen.

Volg Disinall ook op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *