5 tips om zweetvoeten te voorkomen

5 tips om zweetvoeten te voorkomen

Eerder zetten we al tips tegen zweetvoeten online. We geven nu graag aanvullende informatie. Deze 5 tips om zweetvoeten te voorkomen helpen je bovendien ook als je al last hebt van zweetvoeten. Zowel voorkomen als genezen begint bij goede voetverzorging!

  1. Je voeten wassen

Een inkoppertje? Het spreekt natuurlijk voor zich dat je je voeten wast. De manier waarop maakt echter verschil. Je hebt namelijk geen agressieve middelen of shampoos nodig om je voeten te reinigen. Water is de beste manier om ze schoon te houden. Wil je zeep gebruiken, zorg er dan voor dat je neutrale zeep gebruikt.

  1. Slimme soktips

Sokken van nylon zijn een ramp voor iedereen met zweetvoeten. Je hebt hiermee de meeste kans op vervelende geurtjes. Het beste kun je sokken dragen die van natuurlijke vezels zijn gemaakt. Hieronder vallen katoen en wol. Let er bij aankoop op dat de sokken 100% katoen of wol zijn. Laat je bij een sportwinkel adviseren voor speciale sportsokken.

Heb je zweetsokken en ga je die wassen? Draai ze dan binnenstebuiten in de wasmachine zodat alle huidschilfers en eventuele achtergebleven bacteriën niet gezellig in je sok blijven hangen.

  1. Wissel je schoenen

Heb je ademende schoenen? Dit zijn bijvoorbeeld schoenen van leer. Goedkope schoenen geven je voeten geen ademruimte en daardoor kunnen zweetvoeten ontstaan of verergeren. Het helpt om te investeren in goede schoenen. Geef ook deze schoenen af en toe rust door meerdere schoenparen af te wisselen. Met het gebruik van boorzuurschilfers en inlegzooltjes kun je de ergste transpiratie in je schoenen opvangen. Zo houd je je schoenen langer goed.

  1. Gebruik speciale middelen tegen zweetvoeten

Je kunt hierbij denken aan Schoen Deo® tegen schimmelgroei en een nare geur in je schoenen. Daarbij is er voor na het douchen Voetherstel Crème®. Deze producten helpen bij zowel het voorkomen als het genezen van zweetvoeten.

  1. Neem vaker een voetbad

Verwijder vooraf overtollig eelt (bijvoorbeeld met Eelt & Likdoorn®). Zo voorkom je dat eelt veel transpiratievocht opneemt waarin voetbacteriën snel groeien. Vervolgens gebruik je Sport® of Voetherstel Optimaal® om 1 tot 2 keer per week een voetbad te nemen. Hiermee worden bacteriën gedood en het zijn juist de bacteriën die voor de vieze zweetgeur zorgen. Daarnaast stimuleert het voetbad de doorbloeding.

Dit waren de 5 tips om zweetvoeten te voorkomen. Kom je er niet zelf uit? Blijven je voeten stinken? Je kunt een afspraak maken bij een pedicure om meer advies en tips in te winnen. Blijf er vooral niet mee rondlopen!

Volg Disinall ook op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *