voetschimmel

Broccoli tegen voetschimmel

De titel van deze blog werpt meteen de volgende vraag op: Als ik broccoli eet krijg ik dan geen voetschimmel? Het antwoord is helaas: Nee. Schimmels zijn micro-organismen die overal aanwezig zijn. Iedere dag eten en drinken we ze en ademen we ze in. Ze leven zowel op als in ons lichaam. Het eten van broccoli voorkomt dit niet.

Broccoli is gezond

Broccoli behoort echter wel tot de meest gezonde groentes die er bestaan. Naast het feit dat broccoli geen dikmaker is (29 kcal per 100 gram) bevat broccoli veel goeds, onder andere vitamine A, B, C, E en K. Maar ook de mineralen zijn goed vertegenwoordigd: calcium, kalium, fosfor, betacaroteen, zink, ijzer en koper.

Versterkt het immuunsysteem

Met deze belangrijke vitamines en mineralen versterkt het eten van broccoli ons immuunsysteem, waardoor wel de kans op voetschimmel en schimmelnagels zo veel mogelijk wordt verkleind. Gezonde voeding in de vorm van broccoli in combinatie met het gebruik van de effectieve voetverzorgingsproducten van Disinall zorgen voor een ongekend resultaat.

Een broccoli-recept

Broccoli kun je in vele recepten verwerken. Wij hebben gekozen voor de Broccoli soep van de bekende Britse topkok Gordon Ramsay:

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 ml groentebouillon of water
  • 1 kg broccoli, in roosjes
  • 4 plakken zachte geitenkaas of 4 geitenkaasjes
  • 50 g amandelschaafsel, licht geroosterd
  • extra vergine olijfolie

Bereiden

Breng de bouillon aan de kook en kook de broccoli 7-8 minuten op laag vuur tot hij zacht maar nog felgroen is. Giet af en bewaar het kookvocht.

Pureer de broccoli met een scheutje kookvocht in een blender. Voeg zo nodig extra kookvocht toe voor een fluwelige textuur. Schenk de puree in de pan.

Warm de soep op en verdun hem zo nodig. Breng op smaak en schep de soep in kommen. Garneer de broccolisoep met geitenkaas en amandelschaafsel, maal wat peper erover, besprenkel met de olie en serveer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *