bewegen is gezond

Minder voetschimmel: beweeg en eet

Bewegen is gezond. Een half uur per dag. Dat is algemeen bekend. Genoeg bewegen houdt namelijk hart- en bloedvaten in conditie en verlaagt de bloeddruk. Dat maakt de kans op hart- en vaatziekten en een beroerte kleiner.

Door te bewegen stijgt tevens je cholesterolgehalte HDL (goed) in verhouding tot het cholesterolgehalte LDL (slecht). Daarbij blijft je gewicht gemakkelijker op peil, verbeter je de spijsvertering, ga je botontkalking tegen, verklein je de kans op diabetes, verbeter je de weerstand en heb je meer energie.

Bewegen is dus gezond. Maar wat zijn nu precies alle voordelen en hoe zit het met gezonde voeding? 

Vele voordelen

Naast medische en lichamelijke voordelen zijn er ook nog andere, meer cosmetische en psychische voordelen. Zo maakt je lichaam bij het bewegen en met name bij het inspannend sporten endorfine aan, dat ervoor zorgt dat stress vermindert en jij je gelukkiger voelt. Maar er is meer. Door te bewegen worden de bloedcirculatie en transpiratie gestimuleerd die voor een mooiere en gezondere huid zorgen. Een betere bloedcirculatie verkleint de kans op voetschimmel en schimmelnagels. Beweging zorgt verder voor beter slapen en fitter opstaan. En last but not least: Gezonde keuzes maken voor jezelf resulteert in het goed voelen over jezelf.

Gezonde voeding

Bij dit bewegen past natuurlijk een gezonde voeding. Gezonde voeding bevat bij voorkeur vitamines, mineralen, vezels, aminozuren en anti-oxydanten. Indien je last hebt van kalknagels en je wilt sterke en gezonde nagels krijgen, eet dan voedsel dat vol zit met vitamine A t/m E, Calcium en Zink, zoals groenten, fruit, eieren en melk, maar ook voedsel waarin essentiële vetzuren zitten, zoals vis of lijnzaad.

Volg Disinall ook op Instagram.

One thought on “Minder voetschimmel: beweeg en eet

  1. Genoeg bewegen en gezond eten is goed voor je. Helemaal mee eens. Wat ik hieraan toe wil voegen is het drinken van water. Water drinken is goed voor je lichaam; hoofdzakelijk omdat er afvalstoffen mee afgevoerd worden, maar genoeg water drinken verkleint ook de kans op een hartaanval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *