water tegen voetschimmel

Water tegen voetschimmel

Water tegen voetschimmel kalknagels zou helpen zegt men. Water drinken is inderdaad goed voor onze gezondheid. Zo zit er in kraanwater bijvoorbeeld een aantal bouwstenen die je lichaam nodig heeft. Niet alleen mineralen als calcium en magnesium, maar ook natrium en kalium. 

Gemiddeld verliest een volwassene 2,5 liter vocht per dag. Dit moet worden aangevuld. De precieze hoeveelheid vocht die we dagelijks nodig hebben, verschilt per persoon. Dit is afhankelijk van leeftijd, de (omgevings)temperatuur, de mate van inspanning, het voedsel dat we innemen en onze gezondheidstoestand. Gemiddeld levert voedsel circa een liter water per dag. Daarnaast is drinken nodig om de resterende 1,5 liter water binnen te krijgen. Het beste kun je hiervoor kraanwater nemen.

Hier volgen een aantal goede redenen om iedere dag genoeg water te drinken.

Afvallen

Water is één van de beste manieren om gewicht te verliezen. Ten eerste omdat het vaak drankjes met een hoog caloriegehalte vervangt, maar het helpt ook heel goed om het hongergevoel te onderdrukken. Wat blijkt is dat velen van ons lichaamssignalen verkeerd interpreteren zodat als we denken dat we honger hebben dat in feite dorst is. Water bevat geen vet, geen calorieën, geen koolhydraten en geen suiker. Drink heel veel om je gewichtsverlies te stimuleren.

Meer energie

Als je uitgedroogd bent dan stroomt je energie weg en voel je je moe. Zelfs bij een milde vorm van uitdroging van 1 of 2% van je lichaamsgewicht. Als je dorst hebt dan ben je al uitgedroogd. En dit kan dan weer leiden tot moeheid, spierzwakte, duizeligheid en andere symptomen.

Gezond hart

Het drinken van een behoorlijke hoeveelheid water kan je risico op een hartaanval verlagen. Een onderzoek van zes jaar, dat in 2002 werd gepubliceerd in het Amerikaanse Journal of Epidemiology, heeft aangetoond dat diegenen die meer dan 5 glazen water per dag drinken, 41% minder kans op een hartaanval hadden dan diegenen die minder dan 2 glazen water per dag dronken.

Tegen hoofdpijn

Nog een symptoom van uitdroging is hoofdpijn. Vaak als we hoofdpijn hebben is het simpelweg een zaak van niet genoeg drinken van water. Er zijn natuurlijk talloze andere oorzaken voor hoofdpijn, maar door uitdroging komt het vaak voor.

Gezonde huid

Het drinken van water kan zorgen voor het reinigen van je huid. Mensen zeggen vaak dat ze een glanzende huid hebben na het drinken van genoeg water. Het zal niet van de ene dag op de andere ontstaan, maar zelfs na een week drinken van een gezonde hoeveelheid water kunnen er al positieve effecten optreden voor je huid. Water drinken levert ook een bijdrage aan het verhelpen en voorkomen van voetschimmel en kalknagels.

Spijsverteringsproblemen

Ons spijsverteringssysteem heeft een flinke hoeveelheid water nodig om het voedsel goed te kunnen verteren. Vaak help water bij het oplossen van maagzuurproblemen en water, gecombineerd met vezels, helpt ook bij constipatieproblemen.

Minder risico kanker

Gerelateerd aan het spijsverteringssysteem zoals hierboven genoemd, is het drinken van een gezonde hoeveelheid water een uitstekend middel om het risico op darmkanker met 45% te verminderen, blaaskanker met 50% en zelfs het risico op borstkanker verminderd.

Reinigen

Water wordt door het lichaam gebruikt om gifstoffen en afvalproducten uit ons lichaam te verwijderen.

Betere lichaamsbeweging

Als je uitgedroogd bent dan zal dit ongetwijfeld een negatieve invloed hebben op je sportprestatie. Het maakt je trager en kracht zetten gaat veel moeilijker. Als je beweegt of sport dan heb je extra water nodig, dus zorg dat je van te voren voldoende hiervan drinkt en uiteraard ook na het bewegen of sporten.

Water tegen voetschimmel kalknagels helpt dus. Water drinken versterkt namelijk je weerstand, waardoor voetschimmel en kalknagels minder kans hebben. Helpt water tegen voetschimmel kalknagels niet voldoende dan heeft Disinall natuurlijk zeer effectieve voetverzorgingsproducten.

Volg Disinall ook op Instagram.

One thought on “Water tegen voetschimmel

  1. Op advies van de dermatoloog ben ik aan het afvallen en meer water te drinken heb ik inderdaad minder problemen met de huid. Ik heb ook een bericht achter gelaten bij het pakket dat ik heb besteld. Ik vind het voetbad een prettig product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *