tips tegen wintervoeten

3 tips tegen wintervoeten

De kou komt eraan – voor sommigen een reden om onder een dekentje op de bank te kruipen, voor anderen een gelegenheid om goed ingepakt van het najaar te genieten. Maar wat als je last hebt van wintervoeten? Is naar de zon vluchten dan de enige optie? Hieronder staan 3 tips tegen wintervoeten.

Wat zijn wintervoeten?

De aandoening waar veel mensen naar verwijzen heet ook wel perniones. Ook kun je spreken van wintertenen en wintervingers. Na blootstelling aan kou krijg je een abnormale reactie van de huid, die roodblauw kleurt en zwelt, onder meer door een verslechterde doorbloeding. Behalve op de vingers en tenen kan het op je neus, benen, billen en oren voorkomen. De symptomen zijn vervelend, maar onschuldig, en gelukkig is er iets aan te doen. 

Tip 1: geef je voeten wat vrijheid

EĂ©n oorzaak van wintertenen is het dragen van te strakke sokken en/of schoenen. Geef je voeten ook wat ademruimte. Kies voor sokken van natuurlijk, ademend materiaal, zoals katoen. Je schoenen moeten niet te klein of smal zijn.

Tip 2: zorg in het algemeen goed voor jezelf

Met de hectiek die in september start, laat je jezelf snel meeslepen. Het is druk-druk-druk. Een lage weerstand kan vervolgens bijdragen aan het ontstaan van wintervoeten. Ook bloedarmoede en een slechte doorbloeding kunnen een rol spelen. Zorg dus voor gezonde maaltijden, voldoende beweging en extra vitamines.

Tip 3: neem een heilzaam bad

We noemen het niet voor niets zo vaak: een voetenbad werkt echt. Combineer een voetenbad van Voetherstel Optimaal met ontspanningsoefeningen voor je voeten. Ook een massage (zie Hoe geef je jezelf een voetmassage?) kan de doorbloeding helpen verbeteren.

De zon opzoeken?

Dit waren 3 tips tegen wintervoeten. Natuurlijk kun je nog altijd een zonvakantie boeken als je opziet tegen voetklachten in het najaar. Er zijn veel mensen die liever overwinteren. Toch kun je met bovenstaande tips de kou beter aan – en wie weet heb je daardoor meer oog voor de schoonheid van de herfst en winter.

Volg Disinall ook op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *